• Ik wil jullie meenemen in een coachtraject dat ik zojuist heb afgerond. Trea (fictieve naam) is bij mij gekomen met een hulpvraag m.b.t. de werksituatie. Ze zag bij haar huidige werkgever geen uitdaging meer en door de vele mogelijkheden kon ze geen keuze maken en verlamde ze in de situatie. In het coachtraject kwam naar voren dat ze het moeilijk vind om aan te geven wat ze wil (en dus keuzes te maken). Door aan te geven wat ze zelf wil, laat ze voor haar gevoel teveel van zichzelf zien. Daarin voelt ze zich kwetsbaar en is ze bang om afgewezen te worden. De essentie hieronder was dat ze er voor haar gevoel niet toe deed.

  En als je er niet toe doet, waarom zou je dan zelf moeten kiezen?

  Trea had voor zichzelf een rechtvaardiging nodig om haar grenzen aan te geven c.q. aan te geven wat ze wil. Het coachtraject heeft haar het inzicht gegeven dat deze denkwijze een rem vormt op haar ontwikkeling en groei.

  Door te kiezen voor zichzelf en te vertrouwen op het feit dat ze er mag zijn, dat ze een mooi mens is, gaat ze vaker doen of zeggen wat ze wil.
  Ze gaat anderen en zichzelf dat vertrouwen geven en zichzelf die ruimte geven.

  Challenge yourself!

  Liefs, Annita